Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Tuesday, January 13, 2009

Kek Buah Mudah


Kali nie kita wat kek buah mudah lak . resepi nie kita cilok dari fotopages nina . Memang teramat mudah , tahan lama dan sempoi dan paling best tak guna telur , tu yang suka

KEK BUAH MUDAH

Bahanya
500 grm buah campuran
1 1/2 cawan gula icing
2 cawan air
120 grm mentega

caranya
masukan 1 cawan air + buah campuran + gula - masak hingga gula hancur
angkat masukkan mentega. kacau rata - masukkan 1 cawan air biasa lagi - kacau
sejukkan semalaman.

adunan tepung
4 cawan tepung naik sendiri
2sudu teh rempah campuran
-aduanan tepung diayak bersamakeluarkan aduanan buah yang disimpan semalaman. masukkan tepung dalam adunan buah campuran dan kacau sebati - bakar selama 1 jam 30minit.

note : tak guna pun rempah campuran sebab tak ada kat umah pun
kek nie tahan lama ,simpan dlm petiais bungkus dlm aluminium foil tau

No comments: