Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Tuesday, January 13, 2009

Apam Ice Cream




Ok menyahut cabaran mamafami untuk mencuba apam aiskerim yang dikatakan mencabar kesabaran anda . Tentu ada tak tahu buat kon dari paper tu kan jangan risau ida pun dah jumpa jalan penyelesaianya - guna ajeee kon yang dah siap tu contoh mcm dalam gambar ya... harga satu cuma 90sen ajee jual kat kedai morission kat chow kit road .

ok here the resepi from mamafami fotopages
Apam Ice Cream Bahan-bahan :
3 cawan tepung gandum
4 biji telur
2 cawan gula pasir
3/4 cawan ice-cream soda
1 sudu essence rose
sedikit pewarna merah
keroncot kertas secukupnya (5.5 in x 4 in)

Kaedah penyediaan :
1. Pukul telur + gula hingga kembang
2. Masuk tepung dan kacau sebati
3. Masuk ice cream soda + essence rose. Kacau sebati.
4. 1/4 adunan warna merah, yg selebihnya biar kuning.
5. Masukkan keroncot/kelongsong/kon kertas ke dalam lubang kukusan.
6. Tuang adunan kuning kemudian merah.
7. Kukus 15 min.

note : hasil ujian yang dilakukan
1)untuk kon dah siap nie sapukan sedikit minyak didalam bekas supaya proses
nak mengeluarkan apam mudah
2) jika mengunakan kertas pulak , pastikan bahagian bawah tu anda kelipkan sedikit
supaya aduanan tidak turun kebawah
3) kalau anda tak suka manis kurangkan gula kepada 1 cawan ajee
4) kalau tak ada kertas nak wat kon or kon dah siap tu guna ajee lee bekas biasa tu

No comments: