Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG ,


KELAS 2015

JANUARY
======

24hb Sabtu : 10am till 12pm
kelas Takoyaki & Homemade Sos
fees only RM150 percuma 1 acuan tako & berus khas
terhad utk 4 org sahaja

24hb Sabtu : 230pm till 5pm
Kelas kueh Indonesia - Nona manis, putri mandi & ondeh2 tompel
fees only RM200 for new & RM180 for regular student

25hb Ahad : 930am till 1pm
kelas Roti Sarang Lebah & chicken Floss & homemade butterscoth sos
fees only RM150
terhad utk 4 orang sahaja

26-30hb Open for personal class - sila pilih modul pilihan anda dan whatsapp 0163357790

31hb Sabtu : 930am till 1pm
Kelas Halal Mooncake - Tradisional & Snow/PeiPei/Chill
fees only RM180
terhad utk 4 orang shj


FEB
=====

1hb : Ahad : 930am till 1pm
Kelas Kek Gravty & Homemade Fondant
fees only RM300
terhad utk 4 orang sahaja

2hb : Isnin : 930am till siap - CUTI HARI WILAYAH
Silky Chocolate Banana Cake
- 1] belajar cara2 membuat cake
- 2] cara2 membalut dan melukis kek pisang
- 3] teknik menghias kek
- 4] teknik cara2 menjagaan kek serta cara2
penyimpanan dan penghataran kek.
fees only RM300 new & RM250 for regular student
[terhad utk 6 orang sahaja]





Thursday, September 10, 2009

Cara Membuat Coklat - Majalah Aniqah Sept 09




Salam untuk semua

Ingat tak ida ada cerita ada shoot pasal cara2 membuat coklat pada bulan julai, sekarang baru keluar majalah Aniqah keluaran Sept, 09. Yang keluar cuma cara2 membuat coklat ajee...tangan tuannya yang nampak tuannya tak nampak ya..heheee so kalau tak sempat gie beli tu tengok ajee lee kat sini ya....


note : so ada yang teringin belajar membuat coklat sendiri contact ida at merpati66@gmail.com ya..kelas bermula 26/9

1 comment:

PelikBinAjaib said...

Salam, oh ada bengkel membuat coklat. Boleh la nak belajar cara membuat coklat. Memang puas hati kalau dapat buat coklat buatan tangan sendiri.