Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Friday, January 16, 2009

Kek Pisang Mudah


Salam untuk semua

Jom kita wat kek pisang lak ya, kalau ada yang kata susah itu semua adalah alasan ajee tau .

Cuba tengok resepi n cara membuatnya tau .

KEK PISANG

6-7 biji pisang masak - tak kira lee pisang aper pun janji pisang masak

1 cawan gula halus

2 st baking powder

2 cawan tepung gandum ajee

1 cawan minyak masak ajee 1 cawan susu cair ajee

1 st esen banana or esen vanilla tau....


caranya - lenyek kan pisang tadi hingga hancur kalau malas blender ajee -

satukan minyak , susu cair,esen banana dan gula - gaul sebati [whisk ajee]

- masukkan tepung + b/powder - gaul sebati

- akhir sekali masukkan pisang dan gaul sebati jugak

- masuk dlm loyang dan bakar dlm suhu 180 = 30 minit [ikut oven masing2 ya]

- kalau suka leh hias atas kek tu sebelum bakar letak lee walnut or sebarang kekacang or tak letak pun tak aper ...


note : sungguh mudah dan cepat membuatnya hasilnya anda akan dpt kek yang gebus dan sedapppppppp baunya harummmm tak caya buat lee ya ,yang nie tak perlu order buat sendiri lee ya...

2 comments:

jeff said...

>> dah main blogspot juga ke...?:D
>> keep it up sis...

ai said...

ish! kalau mudah camni pon aku try tak jadi jugak,mmmg sah aku kene badi kek pisang.

nak try buat laaaa!!! doakan menjadi ye..hihihi ;P