Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Tuesday, January 13, 2009

Churros




Kalau baca nama tu gerenti semua org tak tahu aper lee benda or makan kan , ida pun sama lee jugak lee ingatkan aper lee dia ... rupanya makan or lebih kurang mcm cream puff lee tapi yang nie digoreng tengok menyelerakan ajee...

Ok dapat resepi nie dari fotopapages zana

Churros

bahanya :
250grm air
150 butter
4 grm garam
150 tepung
4 grm baking powder
250 gram telur (3 biji)

for coating : gula halus dan serbuk kayu manis digaul sekali dan tabur atas churros lepas goreng.

caranya :
masak butter dan air hingga mendidih
masukkan tepung yang sudah dicampurkan dengan garam dan baking powder - gaulkan sebati
masukkan dlm mixer, pukul sampai bancuhan sejuk dan akhir masukkan telur pukul hingga sebati.
masukkan dlm piping beg , guna nozzle bintang , tekan bancuhan atas minyak yang panas,
goreng hingga kekuningan, angkat dan toskan minyak sebelum digaul dengan gula + serbuk kayu manis.

My method pulak
tak guna butter, guna marjerin ajee
tak gaulkan churros dengan gula tapi just tabur atasnya ajee
memandangkan ada coklat masak dekat rumah tu , so masak coklat dengan susu pekat manis dan taburkan atas churros nie...rasanya wowwwwwwww lagi mengancam .
rasanya mcm cream puff tau...


No comments: