Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Tuesday, September 13, 2011

Terkena dibulan syawal

As salam untuk semua

Untuk teman2 homebakers ..peringatan untuk semua

Dlm berjaga2 terkena jugak ...minggu nie memang sibuk degan tempahan open house jadi tak sempat nak wat kelas personal tapi ada seorg hamba allah nie beriya2 nak belajar katanya baru dok Kl , dulu berniaga kat Penang tak jalan jadi datang kl nak belajar ilmu baking...so suruh tengok blog pilih modul n fees semua ada kat situ...so lepas berselang seli dengan sms, walaupun sibuk tahap gaban cian lak so ok lee kelas set mcm dipilih kelas personal for deco cake with buttercream , cream puff / eclair & brownies...sehari sebelum kelas dah sms pasal fees ok katanya...so x ada deposit katanya tak sempat nak bank in , datang kelas terus bayar....ok lee bulan syawal kan....so pagi tadi masa datang kelas katanya lak ..jalan jem x sempat nak singgah bank....ok lee , so kelas bermula lee mcm2 kelas hands on bukan demo ya...so lepas kelas ingatkan dia bayar mmmm tak jugak katanya nanti saya bank in n mintak no acc semua lee...so tanya nak gie bank mana sebab kalau mbb or bank apa2 leh onlline ajee akak ada computer kat belakang nie ajee...oooooooooo x aper kak nanti saya , gie CIMB bank n bank in kat MBB akak ya...so segala yang dibelajar tu dibawak balik , ida tak ambil walaupun secubit hasil kelas tu ya...tapi entah lee hati2 nie mcm x sedap aje....

Dari petang till ke mlm x ada sms , or payment diterima , bila sms di hantar, jawapan mcm nie
" Akak saya bank RM100 dulu ya, sebab duit x cukup lagi pun ilmu yg saya dpt cuma masuk 10% ajee, dan saya dah tanya kawan2 saya semua kata fees akak mahal RM310 , tu saya ingatkan RM310 untuk kelas selama dua or tiga kali....dan tunang saya pun nasihatkan saya jgn bayar dulu , bayar ajee RM100..sebab ilmu yg saya dpt x berbaloi dengan yuran yagn akak kenakan sebanyak RM310 untuk deco cake , creampuff/eclair & brownies..nanti saya bayar RM100 ajee ya sebab saya kekurangan duit , sebab baru issued cheque RM3K"

so kalau kawan2 or homebaker semua berada ditempat ida aper jawapan anda.....aminnnnnnnn

Jawapan ida mcm nie ajee...
1] " semua yuran dah ada dlm blog ,akak tak tipu ya"
2] Nie kelas personal hands on 100%
3] kalau pasal yuran kelas baking , kena tanya org baking jgn tanya org yg tak tahu pasal baking ya
4] Yuran x yah bayar akak halalkan ajee
5] tapi lepas nie jgn buat kat org lain ,cian lak org lain tu nanti
6] duit tu nanti leh gunakan untuk beli barang baking lain ya..insyahallah pasti berjaya lepas nie
7] terima kasih kerana sudi datang belajar dengan akak ya...
8]segala ilmu akak curahkan tadi akak halalkan
9] harap jgn ganggu akak lagi lepas nie ya
10]selamat mlm....

Ya allah , aku redha dengan dugaan nie ...aminnnnnnnnnnnnnnnnn

note : sesiapa yang nak tengok pic budak nie boleh emails ida at merpati66@gmail.com sebagai peringatan dan berhati2 ya...tapi ida x akan publish kat blog or face book untuk jaga aib dia..tak aper ida redha n dah halalkan semuanya...amin

17 comments:

Hanna said...

ish buat malu kaum je...sabar ye ida..

watyz said...

kurang ajar nye. sabar ye kak. insya Allah lepas ni bertambah murah rezeki akak... :)

mama ana said...

sabar kak ida..semoga Allah murahkan rezeki akak lagi..kurang hajar betul budak tu..sanggup amik ilmu akak pastu amik lagi hasil yang dah buat..pastu makan..mmg baguss sgt...kat akhirat nanti jawab la sendirik!!!

FH shop said...

ade jugak jenis macam ni kan..haishh

KSWSK said...

ilmu masuk 10% bkn masalah akk kan..dia yg xleh nak terima ilmu yg akk ajar...manusia..manusia

Anonymous said...

saya cadang akak report hal ni pada polis. kalau ada ambil gambar dia masa buat kelas, sila publish kat website, FB semua.

mana boleh macam ni...

Sally

sabrina said...

masyaallah.ada juga species mcm ni.Mmg licik n tersusun btul strategi dia.mesti dia slalu buat mcm ni kat org.report polis je k.ida supaya tak terkene kat org lain pulak.

SweetLuscious said...

ada gak org jenis cam ni yea... mmg la tak berkat ilmu yg di blajar sbb dari mula dah ada niat lain

dlittlekitchen said...

alahaiii.. k.ida sedih nya dengar, menuntut ilmu ini tuntutan ugama, nk belajar mesti dengan ikhlas.. sy rasa yuran k.ida mmg sgt berpatutan sangat...

xperlaah k.ida, kadang2 Allah amik dari kita sikit untuk dugaan, tp Dia nk bagi kita lebih dari itu.. kepada sesiapa yg berkenaan itu, berkatkah hidup dgn hasil menipu dan menganiya orang?? lu pikir laa sendiri..huhuhu

mydear deeyarn said...

ape boleh cakap cuma sabar jer patutla bisnes dia kt penang xjadik, lom ape2 dh wat hal lepas ni mmg lingkup la kt kl.. nnt kak ida email biodata dia kt saya deeyarn@yahoo.com. tak sabar nak tgk org. bukan ape2 supaya kita lebih berhati2..

eiela said...

jahatnya dia, tak baik buat macam tuh, standard la harga tuh belajar.

Yatie said...

Manusia macam ni pun ada ye kak. Alhamdulilah berkat ilmu yang dicurah oleh akak pada saya, dapat jugak saya cari duit lebih.

Sabar ye kak.

Anonymous said...

Memang tak patut org tu buat Kak Ida mcm tu. Ilmu, kena cari & perlulah bayar... Dalam dunia ni mana lah ada yang percuma. Macam mana ekonomi nak berkembang. Tak pelah, orang sabar ni selalu akan dapat rahmat dan kebaikan. Kita doakan orang tu berubah dan insaf..lepas tu bayar semula hutang-hutang yang ditinggalkan kat Kak Ida tu...

huda said...

akibat kurang agama....bak kata mama ana,jwb la kat akhirat nanti...

Adnazthie said...

Assalam n selamat hari raya Kak Ida,

Alahai kesiannya, sabar ye..macam2 jenis orang ada kat dunia ni n macam2 cara digunakan untuk menipu.

Elok sangatlah tu, lum kawin lagi dah dengar sangat cakap tunangannya itu.

Insyaallah, walaupun kita tak doakan yang x baik utk si dia, adalah esok2 yang dia dapat dengan nilai 10% juga tu..

Mudah2an rezeki akak akan melimpah ruah lagi selepas ini...

Bittersweetflavours said...

tu semua dugaan ida.. yg penting ida curahkan ilmu tu ikhlas.. Allah akan memberi lebih baik dari apa yg ida rugi.. amin..akak biasa dah kena tipu..tapi bila dah terbiasa kena temberang ni.. macam ras diri ni diperbodohkan plak. cam na pun acik redha je dgn segala dugaan Allah, tentu ad ahikmah disebaliknya yg kita tak erasan

Sira Sain said...

baru teringat nak jln2 amik semangat kat blog akak...la kak..jadi gini...ingat tak Ha/Chendana genf fp dr jepun...dtg belajar kira yg terawal belajar cc akak yg murah giler....kak post gambat kat ha kang dtg nak belajar ngan kita lak buat modus operandi sama..sbb baru bercdg2 nak buat kelas tp saya start dgn qlate food...lambatnya dpt seru nak mulakan..insya-allah lepas tak toleh kebelakng...ikut akak pelan2!Btq tq kak share ye la kan..tekrena kat org lain lak...