Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Wednesday, June 29, 2011

Macarons Ice cream by Ida bakery live at TV3 - WHI 30/6




The only macarons ice cream made by Ida Bakery, so saksikan ida di TV3 , WHI at 12-1pm ya....insyahallah ida akan tunjukkan cara2 membuat ice cream macarons ini

LATEST UPDATE FOR RECEPIS FOR GREEN TEA ICE CREAM MACARONS

GREEN TEA ICE CREAM MACARONS

1 Cawan susu segar [ tak kesah brand apa]
1 cawan coffee mate or susu tepung [ tak kesah brand apa pun]
1/2 sudu teh green tea [ serbuk teh hijau - beli kat kedai bakery]
3 sudu besar serbuk macarons hijau [ blender dari 6 kepings macarons]

caranya :-

masukkan semua bahan dlm blender selama 5 minit dan bekukkan dalam freezer selama 8 jam or semalaman.

hias ikut suka, cara makan boleh letak dlm ice cream kon kalau suka , or makan dengan whoopie pie or makan dengan macarons .

NOTE : SERBUK MACARONS DIBUAT DARI KEPINGAN MACARONS YA...TAK ADA JUAL KAT KEDAI BAKERY, HANYA JUAL DI IDA BAKERY SAHAJA....berminat sila emails to merpati66@gmail.com. Harga serbuk macarons [ 3 sudu besar - RM2 sahaja]

3 comments:

Dg.Azizah's Bakery & Dg.Azizah's Local Seafood said...

TQ..Kak Ida....atas perjumpaan ptg tadi..pas akak live kat TV3...insyallah kita jmpa d kelas akan dtg...saya pasti dtg...Dg.Azizah ,Bintulu,Sarawak


*MACARONS Kakak Tetap SEDAP & MENYELERAKAN....SESIAPA DAH PERNAH MAKAN PASTI NAK LAGI*...

Sira Sain said...

terpegunnnn..terkezuttt Ha tgk akak begitu kreatif dan invatif sekarang dgn produk terbaru yg menggiurkan...pstttt gaya chef yg berkaliber gitu kak...bila ek nak jadi cam sifu nih...
p/s:dah brapa kali agaknya akak kuar kat WHI???yg perasan 2 x...

merpati66 said...

Dayang tq ya sudi datang cari akak ..heheee selamat berkenalan

sira : kena kreatif sebab tak nak membazir..heheee bukan sife siput lagi yang masih berjalan lenggang kangkong mencari ilmu...nak jadi mcm akak boleh asal rajin berusaha n jujur tu ajee..insyahallah pasti boleh...kuar kat whi hehee lupa lak...ada lee dlm 2 or 3 kali kot..hehe