Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Wednesday, March 23, 2011

Sebalik tabir shooting Majalah Mingguan Wanita 23/3

As salam untuk semua

Syukuran segalanya berjalan dengan lancar walaupun wartawan dtg lambat dari yang dijanjikan...dan walaupun ida seorg ajee tapi semuanya beres dlm masa satu jam ajee..rakaman untuk majalah mingguan wanita keluaran april nanti, menu scone,congo oat bar n pasty puff...

jom kita tengok aksi wartawan dan cameraman ya...

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Jom buat ya, nie resepi nya

English Scone Dried Fruit
2 cawan tepung naik sendiri [ self raising flour]
60grm gula halus
Sedikit garam
120grm butter
½ cawan susu segar
60 grm buah campur
Caranya : -
1] Tepung, garam, gula – gaul hingga sebati
2] masukkan butter – gaul sebati
3] masukkan susu segar n dried fruit – gaul hingga sebati
4] canai atas Loyang yang ditabur tepung dan potong spt pizza sapu susu segar atas adunan sebelum bakar hingga kekuningan.
5]bakar dlm suhu 180 = 15 minit

Coconut Oat Scone
1 cawan tepung gandum, ½ cawan oat, ½ cawan kelapa,1st baking powder
60grm gula halus
Sedikit garam
120grm butter
½ cawan susu segar
Caranya : -
1] Tepung, oat, kelapa, bp, garam, gula – gaul hingga sebati
2] masukkan butter – gaul sebati
3] masukkan susu segar gaul hingga sebati
4] canai atas Loyang yang ditabur tepung dan potong empat segi sapu susu segar atas adunan sebelum bakar hingga kekuningan.
5]bakar dlm suhu 180 = 15 minit

CONGO OAT BAR
80 grm butter cair, ½ cawan gula perang, 1 biji telor, 1st esen vanilla, Secubit garam, 1 cawan oat, 1 cawan tepung gandum, 1st bp, 20grm coklat hancur
Caranya:-Masukkan semua bahan dlm butter cair – gaul sebati, Masukkan adunan dlm Loyang – dilapik kertas, Bakar dlm suhu 180 -200 dlm masa 20 minit , Dah masak tekan pemotong dlm adunan biarkan sejuk, Hidangkan bila dah sejuk.

TUNA PUFF
1 keping roti canai segera
Tuna sebagai inti
Kuning telur
Caranya :-
- Letak tuna atas roti canai segera
- Potong dua, tekan hujung dengan garpu
- Kelar atas adunan ,sapu dengan kuning telur
- Bakar dengan api atas bawah suhu 170 dlm masa 25minit atau hingga kekuningan

SOSEJ PUFF
1 keping roti canai segera
Sosej ayam
Kuning telur
Caranya:-
- Letak sosej atas roti canai segera
- Potong n gulung sosej ikut bentuk yang dikehendaki
- Kelar atas adunan sebelum dibakar
- Bakar dengan api atas bawah suhu 170 – 20 minit

No comments: