Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Monday, October 18, 2010

Ida Bakery at Majalah Midi - bil 99 15 Oktober 2010

Salam untuk semua

Ida Bakery at Majalah Midi - bil 99 15 Oktober 2010, tapi sayang ada kesilapan dlm resepi harmony tu...typing error by wartawan lee..bukan salah ida tau..ida kasi resepi betol...ralat sangat takut org ingatkan ida tak iklas nak kongsi ilmu....aminnnnn

ok nie dia resepi yang betol ya...

APAM PELANGI HARMONY

resepinya...

5 biji telor
1 sudu teh ovalette
1/2 sudu teh essen vanilla
300gm tepong gandum
300gm gula castor
250ml santan harmony
1 st baking powder
sedikit garam
pewarna

caranya :-
-pukul telur , ovalette dan gula hingga kembang, masukkan santan, esen vanilla = pukul sebati dan masukkan tepung dan baking power - pukul hingga sebati
- panaskan kukus, sapu loyang dengan minyak
- bahagian adunan kepada 3 warna, curahkan adunan dlm Loyang ikut warna selang seli
- kukus aduann selama 30 minit, dah masak hidang dengan kelapa ...

KUEH BOMBAI TRADISIONAL
BAHANYA
1 mangkok telur ayam [ 7biji telor ayam Gred D]
1 mangkok gula halus
1mangkok santan [ 200ml santan + 2st pandan paste + ½ cawan air+ pewarna hijau]
¾ mangkok tepung gandum

caranya :-
- pukul telur + gula = hingga gula hancur
- masukkan santan
- masukkan tepung kacau
- kalau adunan cari sangat leh tambah tepung
- panaskan acuan bombai dlm oven
- bila dah panas masukkan satu sudu kecil minyak sapi
- dah masak sejukkan dan boleh letak kismis & buah kundur or bijan sebagai hiasan jika suka.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

No comments: