Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Tuesday, January 13, 2009

HOME MADE ICE CREAM LIVE ON TV3 - WHI 30/12/08:12PM




Salam untuk semua dan Selamat Maal Hijrah semuga tahun baru nie membuka lembaran baru dlm hidup kita semua dan syukur atas limpah n kurnia yang allah berikan dan kesempantan yang diberikan untuk kita untuk terus beramal ibadat amin....

SYUKUR ALHAMDULILLAH SEGALA BERJALAN DENGAN LANCAR WALAUPUN TERKUCIL-KUCL SAMPAI 5 KALI GIE TOILET SEBELUM RANCANGAN KEUDARA TAU..

ATAS PERMINTAAN RAMAI NIE DIA RESEPI ICECREAM TADI KAT TV3 TU YA..maaf dipinta kerana tidak dpt menjawab kesemua sms yang diterima ya & jugak miss call yang dibuat ya .Selain dari icecream, Ida Bakery jugak mengadakan kelas untuk membuat Cupcake, Fancy cookies, Kek Fondant,brownies, ciscake, creampuff, dll ya , untuk keterangan lanjut sila hantar pertanyaan anda kepada merpati66@gmail.com ya .

Jom tengok resepi ice cream yang boleh dibuat sendiri tanpa menguna ice cream maker ya...hanya gunakan blender sahaja tapi kena pastikan blender tu bersih dan memang untuk blender buah2 bukan yang blender cili tu ya . Tapi kalau yang berkemampuan nak beli ice cream maker tu no hal ya .Tips paling penting elok bekukan ice cream lebih dari 8 jam ya ,lagi lama beku lagi cantik jadinya ice cream anda, jika mengunakan mixer /pembancuh kek tu , kena pukul dulu bekukkan selama 2 jam lepas tu keluarkan semula dan pukul lagi dengan kelajuan tinggi selama 3 minit ya & Jika anda nak kurang manis boleh kurangkan sukatan gula ya . Cara termudah hanya gunakan blender ya . selamat mencuba

ICE CREAM DRAGON FRUIT

BAHANYA

2 CAWAN SUSU SEGAR
2 1/2 CAWAN COFFEE MATE / SUSU TEPUNG
1/2 GULA ICING
1 BIJI BUAH DRAGON FRUIT - ISI MERAH

CARANYA:

BLENDERKAN SUSU, COFFEE MATE & GULA ICING SELAMA 3 MINIT
AKHIR MASUKKAN BUAH DRAGON FRUIT - BLENDER KEJAP AJEE

BEKUKAN SELAMA 8 JAM.

========================================

ICECREAM ALMOND COFFE CAPPUCINO

BAHANYA
2 CAWAN SUSU SEGAR
2 CAWAN COFFEE MATE
1/2 CAWAN SERBUK ALMOND/BADAM
1/2 GULA ICING
2 SUDU BESAR COFFEE CAPPUCINE PASTE

CARANYAE
BLENDERKAN KESEMUA BAHAN SELAMA 3 MINIT
BEKUKAKAN SELAMA 8 JAM

===================================
ICE CREAM STRAWBERRY CHEESCAKE

BAHANYA
2 CAWAN SUSU SEGAR
2 1/2 CAWAN COFFEE MATE/SUSU TEPUNG
1/2 CAWAN GULA ICING
2 SUDU BESAR STRAWBERRY PASTE
150 GRM CISCAKE

CARANYA
BLENDERKAN KESEMUA BAHAN KECUALI CHEESECAKE SELAMA 3 MINIT
AKHIR MASUKAN CISCAKE N BLENDER KEJAP SAJE
BEKUKAN SELAMA 8 JAM

============================================================

4 comments:

dilaOHdila said...

wah kak ida
dah masuk TV3 ka
bestnya & tahniah kak ida....
pasti resepi bawah tu nak cubaaa
nak kena cari dragon Fruit ni

siti said...

waaa...
smlm baru suami sy ckp nk wat aiskrim sndri....
leh la sy kopi je resepi kak ida ni utk die.. kan..
tq..
re: tu la..gomen..gomen.(dlm bhs jepun gomen da maksud maaf da)...

http://cikbedahlaser.fotopages.com

Anonymous said...

keluar tv itu satu pengiktirafan ke atas mutu baranganh, tahniah

Ouled Kenitra

nordee said...

belacaklah tuuuuuu....

fuyooooo....masuk tibi...hebat-hebat..