Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Friday, January 9, 2009

Kek Lapis Asam Manis


Kek nie adalah permintaan dari customer jugak . Ok jom tengok resepi Kek kukus Lapis Asam manis

BAHANYA

250 grm butter
1 ½ cawan gula halus
7 biji telur
1 sudu esen vanilla
1 paket biskut cream crakers Hup Seng
½ cawan susu cair
½ cawan susu segar
4 bungkus kecil asam manis haw flakes
perwarna ikut suka – merah dan hijau


caranya:-

1. panaskan kukus
2. blender biskut sampai jadi serbuk tepung
3. pukul butter dan gula hingga kembang
4. masukan telur – sebiji demi sebiji sampai abis
5. masukkan esen vanilla, susu cair, susu segar – pukul hingga sebati
6. masukkan tepung biskut sedikit demi sedikit – hingga sebati
7. bahagian kepada dua bahagian –warnakan ikut suka
8. ambil 4 sudu letak dlm loyang – kukus 10minit
9. lepas 10 minit keluarkan dari kukus letak asam haw flakes , letak 4 sudu perwarna lain dan kukus lagi 10minit.
10. ulang process , tepung dan asam sehingga abis adunan .
11. last lapis kukus 20 minit – sejukkan baru keluarkan dari loyang
.

teringin nak order ...contact Ida bakery at 0163357790 ya

No comments: