Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Tuesday, January 13, 2009

Fried Chicken with chasewnut

FRIED CHICKEN WITH CHASEWNUT

Bahanya
Isi ayam
Kacang gajus
Cili kering – 4 batang (potong pendek2)
Bawang besar 2 biji (potong empat )
Bawang putih 4 ulas
Sos tiram
Kicap manis
Cili sos
Cili boh
Serbuk perasa ayam
Tepung jagung
Serbuk lada hitam
Gula sedikit
Garam sedikit
Minyak untuk menumis
5 sudu besar air utk sos cili

Caranya:
Isi ayam dicuci dan toskan ,gaul dengan sedikit garam, tepung jagung & serbuk lada hitam – perap dlm 10 minit.
Panaskan kuali – goreng cili kering hingga garing ketepikan
Goreng isi ayam hingga garing – toskan.

Untuk sos cili …
Tumis bawang hingga kuning
Masukkan cili kering, cili sos, sos tiram, gula,kicap manis & serbuk perasa ayam dan 5 sudu besar air – masak hingga sos cili jadi pekat .
Dah pekat masukkan isi ayam, cili kering , kacang gajus dan bawang besar tadi
Gaul hingga semua sebati – angkat dan hidangkan panas2…
(sos cili tu ikut rasanya,mana yang tak cukup tu tambah sikit) ch

No comments: