Ida Bakery - Daily Baking Class
Day & Night the 1st in KL...

Location : No 77 , Lorong Keramat 1, Kg Dato Keramat, 50400 Kuala lumpur

Note : depan stesen Putra Damai dan sebelah KANAN UTC Keramat Mall
[rumah warna kelabu ,pagar putih]

tel : 0163357790 : sebarang pertanyaan or masaalah ,sila emails ajee ya..
emails : merpati66@gmail.com. fb : Ida Shops
http://www.facebook.com/IdaDailyBakingClass

Mbb acc : 1640-7000-8333
kelas bermula at 9.30am till finish modul ..



NOTE : "Open" bermaksud pada tarikh itu belum ada apa2 kelas , jika anda ingin belajar pada hari itu hubungi ida untuk belajar apa2 modul atas pilihan anda ya...

Pelajar tidak dibenarkan membawa anak kecik semasa kelas , supaya tiada gangguan.

WITH IMMEDIATE EFFECT - DEPOSIT UNTUK YURAN MESTI DIJELAS KAN 3 HARI SEBELUM KELAS, TIADA DEPOSIT , KELAS AUTOMATIK BATAL .HARAP MAKLUM DAN NO SMS.

REASON : DAH LETIH BANYAK KALI KENA TIPU....JADI LU FIKIR LEE SENDIRI YA..YANG DAH BAYAR DEPOSIT PULAK, KALAU TAK DATANG MAAF
DEPOSIT X BOLEH DIKEMBALIKAN.




UTK KELAS PERSONAL, SILA PILIH MODUL
PILIHAN ANDA & TARIKH DAN WA 0163357790.


kelas group - Kelas Hokkaido baked cheese tart - original, hazelnut salted caramel & greentea
date 12hb Sabtu
masa 930am m till 1tgh
fees only RM180 new & RM150 regular
berminat sila WA 0163357790.

Kelas group -kelas dekorasi kek hantaran buttercream
date 27hb nov ahad
masa 930am till 1tgh
fees only RM250 new & RM200 regular

berminat sila WA 0163357790








Thursday, January 8, 2009

Bahulu Oren


Salam utk semua

Ok kali nie kita cuba satu lagi resepi sempoi ya , dulu ingatkan buat bahulu tu
susah lee tapi sekarang dah tahu rupanya sempoi ajee n boleh diperlbagaikan tau .

Jom kita buat bahulu oren roll....yes let roll and roll ya

BAHULU OREN – Penyulawa.Fotopages


3 biji telur ayam
120 grm gula halus
- pukul selama 15 minit dengan kelajuan tinggi

130 tepung gandum – ayak dulu kemudian masukkan
tepung sedikit demi sedikit dlm adunan telur tadi perlahan2
dengan mengunakan senduk kayu .

letak perisa oren or perwarna ikut suka.

Note : boleh bakar cara cupcake jugak ,tapi ida just letak
Dlm dulang lapik dengan kerta minyak , dah masak
Sapu strawberry jem , gulung ajee masa panas2
Jadi mcm swillroll..sempoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

NOTE : KELAS CUPCAKES, KELAS FONDANT MASIH LAGI BERJALAN SEPERTI BIASA, JIKA ADA YANG INGIN MENYERTAINYA SILA CONTACT IDA BAKERY AT 0163357790 OR EMAILS TO MERPATI66@GMAIL.COM YA

3 comments:

MamaFaMi said...

Sedapnya bahulu oren awak tu geng!

Unknown said...

sy dh try gulung kek tu masa panas, tp dia terbuka dan x rapat... ade yang kta kna tggu smpai sejuk bru gulung.. mana satu yang btul?????

Unknown said...

sy dh try dh gulung kek tu masa panas2, tp terbuka dan xrapat.. ade yg kta kna tggu sejuk dlu bru gulung.. harap dapat jelaskan cara yg betul

terima kasih